Актьори от Народния театър Иван Вазов подеха подписка в подкрепа на режисьора

...
Актьори от Народния театър Иван Вазов подеха подписка в подкрепа на режисьора
Коментари Харесай

Актьори събират подписи пред Народния в подкрепа на Морфов

Актьори от Народния спектакъл " Иван Вазов "  подеха подписка в поддръжка на режисьора Александър Морфов. Причината е абсурдът, който разтърсва първата ни сцена към този момент месец и почнал с надрасканата от режисьора врата на пиарката Велислава Кръстева.

" Искам да покажа несъгласието си с избрани политики, които нахлуха в театъра, където нямат място, съобщи пред Нова ТВ  Валери Йорданов, който е уредник на подписката в поддръжка на основния режисьор на Народния спектакъл.  " Вече желая да употребя и използвам всички законни средства, с цел да обърна внимание, че не е редно това, което се случва ", означи той.

Късно нощес артистът разгласява онлайн подписка в поддръжка на сътрудника си в известния уебсайт за цивилен петиции  Днес по обед пък написа във фейсбук профила си: " Ще ви очаквам пред театъра с огромна тетрадка /от 16 до 18ч. днес/ Ако ме " привикат от партията " - има кой да ме смени... "

Събирането на подписи ще продължи на същото място и в сряда и четвъртък следобяд. 

" Срещам поддръжка в хората. Виждам, че въпреки всичко българинът поне стартира да се отърсва от страховете да изкаже мнението си и да напише в името си ", сподели още Йорданов. Той уточни, че чакат подписка от Пловдив със стотици гласове, само че се надяват на подкрепа и от други градове.

Вследствие на скандала сред основния режисьор Александър Морфов и шефа на PR-отдела в Народния спектакъл Велислава Кръстева служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди цялостна инспекция на първата сцена, до момента в който пък шефът Васил Василев издаде заповед за вътрешно следствие против Морфов. По-рано тази седмица шефът на театъра, назначил и двете страни в спора, бе изслушан в парламентарната Комисия по просвета и медии, само че не сподели нищо съответно, като се изключи че върху него има напън от министър Минеков.

В театралната сага през вчерашния ден се намеси и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който разяснява пред bTV: " Депесарят няма право да работи ли? Какво да ги вършим депесарите, на Марс ли да ги изселим? Прави усещане, че в случай че си депесарин, това е нещо неприятно. Аз ви го споделям - най-хубавото нещо за последните 33 години в България се назовава Движение за права и свободи, създадено от доктор Ахмед Доган. Да си депесар е горделивост, не е проблем. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР